Yemek
Zeytinyağlı patlıcan yemeği nasıl yapılır? Zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifi
Patlıcan, en çok sevilen ve en fazla yemeği yapılan sebzelerin başında gelmektedir. Dolmadan böreğe, mezeden salataya kadar her yemekte karşımıza çıkabilir. Özellikle et yemeklerinin yanında sıklıkla kullanılan patlıcan, etsiz olarak zeytinyağlı yapıldığında da başlı başına bir ana yemektir.
“Zeytinyağlı patlıcan yemeği nasıl yapılır, zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifi” gibi merak edilen soruları sizler için derledik. İşte et yemeğini aratmayacak, hafifliği ve lezzetiyle favoriniz olacak zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifi…
ZEYTİNYAĞLI PATLICAN YEMEĞİ
4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 5 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA
Zeytinyağlı patlıcan yemeği malzemeleri;
- 5 – 6 adet patlıcan,
- 1 adet kuru soğan,
- 2 adet yeşilbiber,
- 2 adet domates,
- 1 yemek kaşığı domates salçası,
- 3 diş sarımsak
- Tuz, toz biber,
- Maydanoz,
- Zeytinyağı
Zeytinyağlı patlıcan yemeği yapılışı;
- Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve iri iri doğrayın.
- Bir kızartma tavasına sıvı yağ koyup kızdırın ve ardından patlıcanları kızartın.
- Patlıcanlar kızarırken, soğanları, biberleri ve domatesleri yemeklik olacak şekilde doğrayın.
- Sarımsakları da bıçağınızın enli yüzü ile ezdirin ve çok küçültmeden doğrayın.
- Uygun bir tencereye zeytinyağı ve soğanları koyup, soğanların rengi dönene kadar kavurun.
- Soğanların rengi değiştiği zaman biberleri ve sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edin.
- Biberler diriliğini kaybetmeye başlayınca salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun ve hemen ardından domatesleri ekleyip pişirmeye devam edin.
- Domatesler yumuşayıp püre kıvamına gelince eğer çok kuru kalırsa arzuya göre su ilave edebilirsiniz.
- Kızaran patlıcanları havlu kâğıt serili bir tabağa alın ve yağını süzdürün.
- Domates sosu hazır olunca içerisine damak tadınıza göre baharatları ve hemen ardından patlıcanları ekleyip güzelce harmanlayın.
- Bu şekilde 5 dakika kadar daha pişirin, tüm malzemeler birbirine geçsin ve lezzet versin.
- Pişen zeytinyağlı patlıcan yemeğinizi ocaktan alın ve geniş bir servis tabağına yayın. Üzerine ince ince kıymış olduğunuz maydanozlar ve üzerine zeytinyağı gezdirerek ister ılık ister soğuk şekilde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!