Spor

Son Dakika | Türkler Fransa’yı salladı! Manşetlere Burak Yılmaz ve Zeki Çelik ambargosu

ABONE OL

Dün oynanan Strasbourg-Lille karşılaşmasına Türk yıldızlar Burak Yılmaz ve Zeki Çelik damga vurdu.

Maçın 21. dakikasında hücuma çıkan Strasbourglu oyuncudan topu kapan sağ bek Zeki Çelik, yaklaşık 25 metreden çıkardığı füze ile kaleciyi avladı.

Golden sonra Fransız spiker uzun süre Milli oyuncuyu överken, Lille ikinci golü 53. dakikada Renato Sanches’in ayağından buldu.

Ardından sahneye çıkan deneyimli golcü Burak Yılmaz, 68. dakikada attığı golle skoru belirledi ve Lille deplasmanda 3-0 kazandı.

Burak Yılmaz’ın golünden sonra Twitter’da fırtına koptu. Milli Takım’ın kaptanı Burak’ın golünü Twitter’da ‘KRAL’ başlığı ile duyuran Lille kulübü, kısa sürede on binlerce etkileşim aldı.

Fransız basınında yer alan haberlerde Zeki Çelik’in golü için Türkçe karşılığı ‘Muhteşem olan “Magnifique” başlığı kullanılırken, Burak Yılmaz’ın attığı golde oyuncunun mücadelesi ve son vuruştaki ustalığı öne çıkarıldı.

35 yaşındaki futbolcunun yaşına göre fizik kuvvetinin Fransa Ligi için gayet yeterli olduğu aktarılan haberde Burak Yılmaz’ın sezonun sonunda 20-25 gol aralığında skor üretmesinin beklendiği de aktarıldı.

LILLE BAŞKANINDAN BURAK YORUMU

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Lille Başkanı Gerard Lopez, “Burak Yılmaz bir lider ve bir savaşçı. Onun aklına, bilgeliğine ihtiyacımız vardı. Karakterli bir futbolcu.” açıklamasında bulundu.

TWITTER’DA GÜNDEM ZEKİ VE BURAK

Milli oyuncuların yıldızlaştığı karşılaşmanın ardından Fransız futbolseverler Burak Yılmaz ve Zeki Çelik için flaş yorumlarda bulundu.

İşte Fransız taraftarların Burak Yılmaz ve Zeki Çelik için yaptığı paylaşımlar:

Burak Yılmaz yedek kulübesinde olmalı diyenler nerede?

En sonunda başladı! İşte Bu!

Burak Yılmaz bir dev!

Türk gol makinesi

Burak Yılmaz gol atmış. Artık kimse tutamaz. Arkası gelir.

Bakan Kasapoğlu: Bizim Çocuklar

Burak Yılmaz gelsin şu Falcao’dan iyi iş yapar

Bu tweeti üzülerek atıyorum fakat Diagne ve Falcao’yu verip 35 yaşındaki Burak Yılmaz’ı almak ister misin deseler evet derim.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu