Ispanağın çok daha sağlıklı olmasını sağlayan pişirme yöntemi
Ispanağın çok daha sağlıklı olmasını sağlayan pişirme yöntemi – Ispanak herkesin tüketmesi gereken sebzeler arasında yer alıyor. Faydalarından tam anlamıyla yararlanmak için sağlıklı bir pişirme yöntemi var.
İşte ıspanak pişirirken bilmeniz gereken teknik;
2 Kişilik
Ispanaklı Kereviz Dolması (2 Kişilik) tarifi
Malzemeleri:
2 adet kereviz
Yarım limonun suyu
Yarım kg ıspanak
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı pirinç
Karabiber, kırmızıbiber
Dilerseniz tuz
Ispanaklı Kereviz Dolması Tarifi’nin Yapılışı:
Kerevizleri temizleyin. Ortalarını oyup, limonla ovun. 15 dakika haşlayın.
Kerevizler haşlanırken ıspanakları yıkayın. Soğanı küçük doğrayın, 1 tatlı kaşığı sıvı yağda kavurun. Ispanakları da ilave edin. Pirinci ekleyin. Tencerenin kapağını kapayın. Ispanakları kendi suyu ile pişirin.
Bir tutam tuz ve baharatlarını ekleyin. Ocaktan alın. Haşlanmış kerevizlerin içine ıspanağı doldurun. Servis tabağına koyun. Dilerseniz, yoğurtla da servis yapabilirsiniz.
ISPANAK FAYDALARI
– İleri yaşlarda görülme olasılığı yüksek olan kemik erimesini önler. Kemiklerin ve kasların yapısını güçlendirir.
– İçerdiği magnezyum sayesinde metabolizmanın hızla çalışmasını sağlar. Bu sayede diyet yapanlar için ideal bir besindir.
– Kandaki hücrelerin seviyesini düzenleyerek yüksek tansiyon veya kötü kolesterol gibi sağlık sorunlarına neden olmasını engeller.
– Herkesin bildiği en yaygın faydası kansızlığı önlemesidir. Vücuttaki demir seviyesini dengeleyerek emilimi sağlar. Bu sayede beyin sağlığına da destek olur. Sinir hücrelerini güçlendirerek beynin fonksiyonlarını artırır. Unutkanlık gibi hastalıkları önler.
– K vitamini sadece kemikleri değil aynı zamanda diş minesini de güçlendirerek diş kaybını önler.
– Cilt sağlığı için gerekli olan A,C,E ve K vitaminleri bakımından zengin olduğundan yaşlanmayı geciktirir.
- Vücutta bulunan hücrelerin yapısını koruduğundan kanser hastalıklarının yaşanmasını engeller.
Kaynaklar: Yasemin.com – Youtube.com