Eğitim

Hibrit eğitim modeli nedir? (Hibrit eğitim sistemi ne demek?)

Okullar açılacak mı, eğitim nasıl olacak” konusu corona virüsü pandemisiyle birlikte en çok merak edilen konuların başında geliyordu. 

Temmuz ayında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, hibrit eğitim modeline dikkat çekmişti. 

Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı Ziya Selçuk  hibrit modelde yüz yüze ve uzaktan eğitimin bir arada verileceğini ifade etti. Matematik, Türkçe ve Fen Bilimleri gibi temel derslerin okullarda yüz yüze verileceğini altını çizerek, Coğrafya, Beden Eğitimi, Tarih ve Hayat Bilgisi gibi derslerin uzaktan eğitim ile verileceğini söyledi. Ayrıca Bakan Selçuk, “Haftalık 40 saat olan ders saatleri düşürülecek. Ders saatlerinin 20 saat olması üzerinde duruluyor” dedi.

Bakan Selçuk hibrit eğitim modeli kapsamında sınıfların ikiye bölüneceğini açıklayarak, “Bir grup pazartesi, çarşamba, cuma bir diğer grup ise salı, perşembe, cumartesi günleri okula gidecek” dedi.

YÜZ YÜZE VE UZAKTAN EĞİTİM BİRLİKTE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada yüz yüze ve uzaktan eğitim birlikte olacak açıklamasında bulundu. 

Erdoğan,”Yeni dönemde eğitim öğretime salgın şartlarını da dikkate alarak hem yüz yüze eğitimi hem de uzaktan eğitimi birlikte gerçekleştireceğimiz bir sistemle devam edeceğiz. Buranın altını çiziyorum, ailelerin tercihine göre, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinden başlayarak okullarımızı eğitim öğretime açıyoruz. Bu uygulama salgının seyrine göre şehirlerimizde farklılık gösterebilecektir. Çocuklarımızın eğitim öğretim hayatlarının aksamadan devam etmesi tek gayemizdir.”

Peki hibrit nedir, hibrit eğitim modeli nedir? 

HİBRİT NEDİR?

Hibrit, kelime anlamı olarak ‘melez’ anlamına gelmektedir. Aynı zamanda teknolojide ‘İki farklı güç kaynağının bir arada bulunması’ durumunda da kullanılır.

HİBRİT EĞİTİM MODELİ NEDİR?

Hibrit eğitim modeli, harmanlaşmış öğrenme olarak da bilinir. Karma eğitimde denen hibrit eğitim modeli, online eğitim modelinin ve yüz yüze eğitim modelinin birlikte uygulanması anlamına gelir.

Harmanlaşmış öğrenme, web tabanlı öğretim olanağıyla öğrencilerin dilediği yerden, dilediği zamanda çalışabilmesine imkan tanır. Aynı zamanda da öğretmen ve öğrencilerin yüz yüze öğrenme ortamında da tartışabilme olanağı sunar.

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te NTV‘ye abone olun.

Abone Ol

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu