Siyaset - Gündem

Cumhur İttifakı genişliyor mu? BBP lideri Destici’den önemli açıklamalar!

SON DAKİKA HABERİ: BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin detaylarını anlattı.

Mustafa Destici’nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Seçimler için sayın Cumhurbaşkanımız kararını verecek ve gerekli imzayı atacak. Aynı gün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. İki ay sonra pazara denk gelen 14 Mayıs’ta da hem Cumhurbaşkanlığı hem de Milletvekilliği seçimleri gerçekleştirilecek.

Adaylara, partilere şimdiden hayırlı olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.

Normal bir seçim olmayacak. 11 ilimiz onlarca ilçemiz, yüzlerce binlerce köyümüz maalesef bu depremde olumsuz etkilendi. 46 binin üzerinde vatandaşımızı kaybettik, Allah’tan rahmet diliyorum. On binlerce yaralımız vardı bunların tedavileri devam ediyor bir kısmının. Ağır olanlar var, onlara yüce Allah’tan şifa niyaz ediyorum. 

Bu zor süreci devlet millet el birliğiyle atlatacağız. 

Bu seçim diğer seçimler gibi, müzikli ve büyük programla geçmeyecek. Biz Cumhur ittifakı olarak böyle düşünüyoruz. 

CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞME

Sayın Cumhurbaşkanımızla ile yarım saat ikili bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmemizin ağırlıklı konusu deprem oldu. Daha sonra Türkiye’nin gündeminde farklı konuları istişare ettik. Cumhurbaşkanımız ve yönetimi çok tecrübeli. Van, Elazığ’da yüzünün akıyla çıkmış bir hükümet var. 

Mevcut ittifakımızın kazanması, hükümetin devam etmesi bu anlamda yaraların sarılması noktasında çok önemli olacaktır. 

TERÖR TEHDİDİ DEVAM EDİYOR!

Türkiye’de deprem yaşadık ama bize yönelik terör tehdidi sona ermedi. Güneyimizde ABD Savunma Bakanı gitti PKK/PYD ile görüştü. Biz bunu kabul etmiyoruz. Ama sayın Kılıçdaroğlu ne demişti: “Güneyimizde başkası olacağına YPG olsun!” demişti. PYD kim PKK. Peki Kılıçdaroğlu bunu bilmiyor mu? 

KAYNAK: HABER7

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu