Limon tuzu zararlı mı? Doğal limon tuzu nasıl yapılır?
Limon tuzu, besinlerin uzun süre taze tutulması için kullanılır. Limondan kaynaklı olarak kulağa sağlıklı gibi gelse de insan bedeni için büyük tehlike içerir. Genellikle hazır içecek ve ila sektöründe kullanılan limon tuzu, evlerde hazırlanan turşu ve zeytin yapımında da kullanılır. Yiyecek-içecek sektöründe oldukça fazla kullanılan limon tuzu aynı zamanda temizlik malzemelerinde de sıkça kullanılmaktadır. İşte limon tuzunun faydaları ve zararları…
Günlük hayatımızda oldukça fazla kullanılan limon tuzu, özellikle kireçlenen demlik, banyo ve musluk başlarının temizliğinde sıkça tercih edilir. Bunun yanında doğal tepkimelerle meydana geldiği için kimyasal bir maddeye dönüşen limon tuzu, gıdalarda ölçülü hatta çok az miktarda tüketilmemesi halinde insan bedenine ciddi zarar vererek çeşitli hastalıklara yol açmaktadır. Limon tuzu, ev ortamında daha çok turşu yapımında tercih edilir. Limon tuzu, gıda sektöründe daha çok hazır ürünlerin dayanıklılığını arttırmak ve uzun süre taze kalmasını sağlamak için kullanılır. Kimyasal bir madde olduğu için aşırıya kaçmadan kullanılması gerekir.
-
Doğal da olsa kimyasal bir madde olması nedeniyle çok fazla tüketilmesi halinde boğazda yaralara neden olmaktadır.
-
Limon tuzu, mide hastalıklarına neden olmasının yanında özellikle mide hassasiyeti ve mevcut bir mide rahatsızlığı olan kişilerin tüketmemesi gerekir.
-
Limon tuzu, kanserojen madde statüsünde değerlendirildiği için sıkça kullanıldığında uzun vadede birçok hastalığa neden olur.
-
Limon tuzu, yemek borusunun tahriş edilmesine ve ağızda yaraların çıkmasına sebeptir.
Birçok kimyasal temizlik malzemesi yerine limon tuzu kullanımı oldukça masum kalırken, limon tuzunun sıkça besinlere kullanılması, insan hayatını tehlikeye atan hastalıkların ortaya çıkmasına neden olur. Yemek ve turşu yapımında limon tuzu yerine limonun bizzat kendisinin kullanılması tavsiye edilir. Limon tuzu, kimyasal madde statüsünde olduğu için evde yapılması pek mümkün değildir.