Siyaset - Gündem

‘Söylediklerinin hiçbir temeli yok’

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “dinleme” iddiası ile ilgili “Ne ortaya bir belge koyuyor ne gidip savcılara suç duyurusunda bulunuyor. Bu tipik bir fitne siyaseti” dedi. AK Parti MKYK ve MYK, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplandı. Toplantılar sürerken Sözcü Çelik, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çelik, özetle şunları söyledi:

ERMENİSTAN İLE NORMALLEŞME: Cumhurbaşkanımızın en büyük hassasiyeti Azerbaycanlı kardeşlerimizin bu normalleşme sürecine olumlu bakmasıydı. Türkiye hem bölge barışına katkı sağlamak, her zamanki özgüven ve iyi niyetini göstermek bakımından bu adımı atıyor. Normalleşme süreci gerçekleşirse birçok adım atılacak. 2019’da kesilen İstanbul-Erivan arası uçuşlar olabilir.

RUSYA-UKRAYNA GERİLİMİ: Rusya’nın Ukrayna’ya karşı taarruz gerçekleşeceğine dair çok sayıda gazete ve televizyon yayını ortaya çıktı. Böyle bir şeyin olmaması gerekir. Bölgede bir çatışmanın hiç kimseye faydası olmayacaktır. Bu konuda sayın Cumhurbaşkanımızın çok yoğun temasları var. 12 Ocak’ta NATO ile Rusya Konseyi bir araya gelerek bu durumu değerlendirecek. Umut ederiz ki tansiyonu düşürecek yol haritası ortaya çıkar.

FİTNE SİYASETİ: (Kılıçdaroğlu’nun dinleme iddiası) İlk olarak 2018 yılında kendisinin, ailesinin telefonlarının dinlendiğini söyledi. Aradan 3 yıl geçti. Ne ortaya bir belge koyuyor ne gidip savcılara suç duyurusunda bulunuyor. Bir parti genel başkanı belli bir meşruiyet alanı içerisinden konuşmalıdır. Bu tipik bir fitne siyaseti. Bu iddiasının arkasına hangi belgeyi koymuş? Bu artık gayri ciddidir. Çıkıp bunu ispat edecek.

İçişleri’nden suç duyurusu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Belediye başkanları dinleniyor” iddiasında bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Twitter’dan açıklama yapan Soylu, “Kılıçdaroğlu, HDP ile kol kola girip, eşbaşkanları ile şen şakrak fotoğraf çektirince, hem huyundan hem suyundan kapmış. Aynı iftirayı, her yıl aralıkta değiştirerek tekrarlayan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu