Spor

Son dakika | Yenilginin ardından Sinan Engin’den olay iddia! ‘Acun Ilıcalı…’

‘Bu takımın ruhu yok eleştirisine katılmıyorum’

“Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur derler ya, Fenerbahçe için de belliydi. Fenerbahçe’nin bu sene yaptığı transferleri aşağıdan yukarı yazalım, Bu takımın ruhu yok eleştirisine katılmıyorum. Ruhu olması için gücü olur, yeteneği olur. Onlarla beraber hırs, ruh olur. Futbolcuların aklı, mantığı, zekası vardır. Futbol akıl, fizik, yetenek oyunu. Bir tanesini çıkarınca eksiliyor.

Tisserand eleştirisi

Tisserand diye bir futbolcu var, bu futbolcu, arkası dönük futbolcuya niye penaltı yapıyor? Serdar Aziz, sen kendini niye attırıyorsun? Bugün niye atmıyor Gökhan’ı, demek ki attıracak bir şey yapmadı. Sen yürürken bir şey söyledin ki sana sarı kart gösterdi.

‘Kaç defa gelecekler?’

Fenerbahçe’de yıllardır var, hep hakemlerdir gidiyor. Beşiktaş’ta da oldu. Lucescu bütün sezon Samsun dedi, lig falan gitti. Fenerbahçe’de yetenekli oyuncular da olabilir ama hepsi aynı seviyede oyuncular. Sinan Gümüş 85. dakikada niye oyuna giriyor? Bu Erol Bulut, bizim bildiğimiz Erol Bulut değil. Maalesef antrenörlüğe farklı bakıyor. 5 defa geldiler, 3 defa gol oldu diye demeci var, kaç defa gelecekler?

‘Ozan Tufan’ın en kötü maçı’

Mert Hakan bir asker, yeri geldiğinde albay olursa eyvallah. Ozan Tufan’ın Fenerbahçe’ye geldiği günden bu yana en kötü maçını seyrettim. Sen Gustavo ile stoperde başlayacaksın, orta sahaya Thiam falan koyacaksın.

‘Üstüne üstlük iyi de yaşamıyor’

Bir tane oyuncu var, biz o oyuncuyu bir bölüm Trabzon, bir bölüm Beşiktaş’ın hepsi gibi zannediyoruz. Üstüne üstlük iyi de yaşamıyor. Bir oyuna girişi var, oyunda koşuşu var, yazık diyorum. Bu Sosa’ya bu kadar bel bağlıyorsun, planlama yapıyorsun, bizim orta sahadaki liderimiz olacak diyorsun.

‘Jose Sosa, Acun Ilıcalı gibi oynuyor’

Jose Sosa, Acun Ilıcalı gibi oynuyor, aynı tempoda oynuyor. Acun Ilıcalı hiç para toplamaya falan uğraşmasın kulübe, biraz antrenman yapsın, Acun’un da ayakları iyi. Biz eski Sosa’yı arıyoruz. Messi istediği kadar yetenekli olsun, fizik olarak iyi değilse Messi’lik biter. Gücün, tempon yoksa, fizik olarak iyi olamazsan ezerler sizi. İkili mücadelelerde ayakta duramıyor, topu adama çarptırıyor. Sosa böyle devam ederse, ilk gidecek oyuncu Sosa.

‘Ferdi mi seni şampiyon yapacak?’

Ferdi diye bir oyuncu var, ben daha mimiğini görmedim. Ferdi mi seni şampiyon yapacak? Ferdi, Mert Hakan, Pelkas fizik olarak küçük oyuncular.

‘Caner takım savunmasını unutuyor’

Caner Erkin çok şey yapmak istiyor ama takım savunmasını unutuyor. Tisserand ve Lemos son derece ağır oyuncular, fizik olarak da iyi durumda değiller.

‘Deniz daha tempolu, daha kuvvetli’

Sinan Gümüş, Pelkas, Thiam ve Valencia aynı tip oyuncu, Perotti de aynı. Deniz Türüç bunların hepsinden iyi oyuncu. Bunları alacağına geçen seneki takımınla kal. Deniz daha tempolu, daha kuvvetli.

‘Fenerbahçe’de sistem falan yok’

Fenerbahçe’de sistem falan yok, sistem olması için kadron olması lazım. Beşiktaş’ın kadrosunu sayarım, Fenerbahçe’yi sayamam. Savaşmadan, kavga etmeden, mücadele etmeden kazanamazsın. Savaşacaksın, onun yanında yeteneğin de olacak.

‘Savaşmadan, kavga etmeden kazanamazsın’

Savaşmadan, kavga etmeden, mücadele etmeden kazanamazsın. Savaşacaksın, onun yanında yeteneğin de olacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu