Son Dakika

Son dakika… Meteoroloji’den 26 il için alarm! Yoğun kar yağışı geliyor

Meteoroloji, yurt genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Akdeniz’in Toroslar mevkisi, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Mersin, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevreleri ile Hatay’ın kıyı kesimlerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (30-60 kg/m) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Akdeniz’in Toroslar Mevkii, Tunceli, Bingöl, Muş, Siirt, Şırnak ve Hakkâri çevreleri ile Diyarbakır ve Batman’ın merkez ve kuzey, Elazığ’ın doğu ilçelerinde kuvvetli karla karışık yağmur (20-50 kg/m), yüksek kesimlerinde ise yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Bu gece saatlerinde iç ve batı kesimlerde pus, yer yer sis bekleniyor. Hava sıcaklığının Marmara ve Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgar, genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (30-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğlen ve akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 11İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 13

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif sağanak yağışlı 17Bursa: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 16

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların, gece saatlerinde kadar kuvvetli olması bekleniyor) 18

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 21

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 19Erzurum: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

Diyarbakır: Çok bulutlu, kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlı, merkez ve kuzey ilçelerinin yüksek kesimlerinde ise kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar yağışı 10

VATANDAŞLARA ‘TEDBİRLİ OLUN’ UYARISI

Doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da fırtına beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

ANTALYA’DA KAR BAŞLADI

Antalya’da saat 21.00 sıralarında başlayan ve halen devam eden yağış sebebiyle Karayolları Alacabel ekipleri de harekete geçti.

Ekipler trafik akışında aksama yaşanmaması için yolda biriken karları temizliyor. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı ve yolun açık olduğu bildirildi.

Bölgede kar kalınlığının yer yer 10-15 santimetreye ulaştığı bildirilirken, Karayolları Alacabel ekibi çok sayıda iş makinesi ile kar kürüme ve tuzlama çalışması yaparak yolun trafiğe açık tutulmasını sağlıyor.

Akseki Bölge Trafik ve Karayolları ekipleri yolu kullanacak olan sürücülerin zincirlerini yanlarında bulundurmalarını istedi.

DENİZLİ GÜNE KARLA UYANDI

Denizli’nin Çameli ilçesinde gece saatlerinde lapa lapa yağan kar, günün doğmasıyla kartpostallık görüntü oluşturdu.

Çameli ilçesinde gece etkili olan kar yağışı sabah saatlerinde etrafı beyaza bürüdü. Hava sıcaklığının -2 derece olduğu ilçede kar kalınlığı merkezde 5 santimetre, yüksek kesimler 20 santimetre, yaylalarda ise 30 santimetre oldu.

Sabah saatlerinde işe gitmek için hazırlanan vatandaşlar anı ölümsüzleştirirken, araç sürücüleri ise otomobillerini temizlemekte güçlük çekti.

Kırkbudak ve Tuzla beli Mevkiinde kar kürüme çalışmalarına sabahın erken saatlerinde başlayan ekipler, olası yol kapanmanın önüne geçti. Uzun sürenin ardından karla buluşan çocuklar ise kartopu oynayarak sevinçlerini katladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu