Siyaset - Gündem

Son dakika… KKTC’de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘müjde’yi açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle; Bugün bizim için çok ama çok anlamlı bir gün. Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47’nci yıl dönümünde KKTC’de bulunmanın bahtiyarlığı içindeyim.  Bugün bizim için çok anlamlı bir gün. Bugün burada sadece ortak bir heyecanı paylaşmıyoruz. Bugün Türkiye ile KKTC arasındaki ebedi kardeşliği bir kez daha ilan ediyoruz. Programlarımız kapsamında ülkelerimiz için son derece önemli bazı müjdelerimizi kamuoyu ve dünya ile paylaşma fırsatı bulacağız.

Kıbrıs davası gelecekte de sizlerin omuzlarında yükselmeye devam edecektir. Bu dava öksüz, garip, sahipsiz değildir. Kıbrıs davası büyük bir davadır. Tarihi ile, vicdanı ile, kahramanlık destanı ile büyük bir milletin davasıdır. Kıbrıs davasının sahibi yavru vatan ile anavatanı ile büyük Türk milletinin tamamıdır. Bu dava için 1974’te ülkemizin dört bir yanından 498 Mehmedimizi şehit verdik. Kıbrıs Türk halkı 170 evladını kara toprağın bağrına emanet etti. Türkiye nasıl dünyanın en büyük şehitliği ise KKTC de her karışında bir kahraman yatan şehitler yurdudur. Biz burada özgürce nefes alabiliyorsak bunda en büyük pay bu toprakları şehitler yurdu yapan kahramanlara aittir. Bugünlere birilerinin ihsanıyla, lütfuyla değil bedel ödeyerek geldik. Bu topraklarda elde ettiğimiz her başarıyı çein mücadelelerin sonucunda adeta söke söke kazandık.

Son yarım asırda maruz kaldığımız, ihanetlere ve çifte standartlara rağmen mücadelemizi hiç bırakmadık. Türkiye ve Kıbrıs Türkleri olarak bugünlere birilerinin lütfuyla değil bedel ödeyerek geldik. Geçmişi unutmada bugünlerimiz için verdiğimiz zorlu mücadeleleri, dökülen şehit kanlarını aklımızdan çıkarmadan hep birlikte geleceğe yürüyeceğiz. 

Bir olacağı, iri olacağı, kardeş olacağız, hep beraber Kıbrıs’ın geleceği için yürüyeceğiz. Farklı siyasi görüşler, farklı yaklaşımlar olabilir. Bu demokrasinin zenginliğini yansıtır. Bu çatı altında halkın iradesini temsilen bulunan tüm siyasetçiler olarak sorumlulukla bütün oyunları bozmamız gerekiyor. Yaptığınız her atılımda yanınızda bulunacağımızdan hiç şüpheniz olmasın.

“YAKIN TAKİBİMİZDE”

ABD’de birileriyle ortalığı karıştırmak için ortam adımlar atmaya çalışanlar yakın takibimizde. Ada’da kimin işgalci, kimin işgalci zihniyeti temsil ettiğini gayet iyi biliyoruz. Bizlerin burada sergilediği kardeşlik ABD’de birilerini rahatsız etmiş olsa da kararlılıkla yürüyeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi hedef alan belli çevrelerin kardeşlik gönlümüze fitne mayası çalmasına izin vermeyceğiz. 

Ada’da kimin işgalci zihniyeti temsil ettiğini iyi biliyoruz. Rumlar Kıbrıs Türklerini hiçbir zaman eşit ortakları olarak görmedi.

Yıllardır reddettikleri federasyon modelini savunuyor görüntüsü veriyorlar artık bunlara inanmamız mümkün değil. Doğu Akdeniz’de kendi hak ve çıkarlarımızı koruduğumuz gibi Kıbrıs Türk halkının haklarını korumaya devam edeceğiz.

MÜJDEYİ AÇIKLADI

İşte parlamento binamız burası. Bunu KKTC’ye yakıştırmıyoruz. Cumhurbaşkanlığı’nın inşallah bu Külliyesi ile ilgili proje çalışması bitti. İnşasına da yakında başlıyoruz. 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu