Siyaset - Gündem

Masaya tam yetkiyle oturacak

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Mart’ta yapılacak Millet İttifakı toplantısı öncesinde milletvekillerini dinledi. Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde dün toplanan CHP Grup Toplantısı’na başkanlık etti. Basına kapalı gerçekleşen toplantıya deprem bölgesinde olan 109 milletvekili çevrimiçi olarak katıldı. Kılıçdaroğlu’nun sunuş konuşmasının ardından, “deprem felaketinden bugüne yapılan çalışmalar ve genel değerlendirmeler, 2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi hazırlık ve çalışmaları hakkında görüşme” başlıkları ele alındı. Toplantı 3 saat 10 dakika sürdü.

‘Sizden yetki istiyorum’

Toplantının sonunda bir bildiri yayınlandı. CHP TBMM Grup Bildirisi’nde, “Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda bundan sonraki bütün süreçlerde grubumuz adına karar almak konusunda oy birliği ile Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yetkilendirilmiştir” denildi. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, milletvekillerinden görüşmeleri yürütmek üzere yetki isteyerek şöyle dedi: “2 Mart’ta toplanacağız. Aday belirleme süreci gelmiştir. Yetki istiyorum sizden. Bu konuda düşünceleriniz nedir? Sosyal demokrat olarak büyüdüm, öyle yaşadım. Ülkenin CHP’nin birleştirici gücüne ihtiyacı var. Biz bugüne kadar Millet İttifakı’yla birlikte hareket ettik. Bundan sonra da birlikte hareket edeceğiz. Uzlaşmayla bu iş sonuçlandırılacak. CHP hep uzlaştırıcı olmuştur bu zamana kadar. Biz uzlaşı arıyoruz.”

‘Kazanacak aday sizsiniz’

CHP’li milletvekilleri, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olması konusunda görüşlerini de dile getirdi. CHP’li vekiller, “Cumhurbaşkanı adayımız sizsiniz. Millet İttifakı’nın adayının da Genel Başkanımızın olmasını istiyoruz. Kazanacak aday da sizsiniz. Altılı Masa’nın vereceği kararın arkasındayız. Tüm yetkimiz sizdedir” değerlendirmelerinde bulundu. Kılıçdaroğlu’na bundan sonraki görüşmeleri yürütmek için tam yetki verilirken CHP lideri toplantının sonunda, “Şahsıma duyduğunuz güvenden dolayı teşekkür ederim. Deprem bölgesinde yaptığınız çalışmalardan dolayı da teşekkür ediyorum” dedi. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin “Sizin isminizi aday olarak bildiriye yazalım” teklifi üzerine “Adayımızı Altılı Masa’da mutabakatla belirleyeceğiz. Şimdi konu bu değil” dedi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu