Ekonomi

İngiltere, Rusya Merkez Bankası’nı hedef aldı

ABD, AB ve İngiltere, Rus ekonomisine zarar verecek çok sayıda yaptırımı uygulamaya koydu. İngiltere ise Rusya’ya uygulanacak yaptırımların artırılacağını açıkladı.

RUSYA MERKEZ BANKASI HEDEF ALINDI!

atı ülkeleri, Ukrayna’ya saldıran Rusya’ya ağır ekonomik bedel ödetmek için özellikle finans, enerji ve ulaşımla birlikte ticaret ve bireysel kısıtlamaları da içeren çok sayıda yaptırımı yürürlüğe koydu. İngiltere hükümeti bir dizi yeni tedbir açıkladı. İngiltere hükümetinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Rusya ile Ukrayna arasında çatışma sürdükçe Rusya, uluslararası finansal sistemin dışında kalacak.

Ukrayna’nın Rusya tarafından işgaline karşı Rusya Merkez Bankası’nı hedefleyen daha fazla ekonomik tedbir alacağız.

Rusya MB’nin döviz rezervlerini ABD ve biz müttefiklerinin uyguladıkları yaptırımları baltalayacak şekilde kullanmasını engelleyeceğiz.

İngiltere vatandaşlarının Rusya MB’nin tarafı olduğu finansal işlemlerde bulunmalarının yasaklanmasını uygulamaya koymak için gerekli adımlar hemen atılacak.

Rus şirketlerinin İngiltere’de transfer edilebilir menkul kıymetler veya para piyasası enstrümanları ihrac etmeleri engellenecek.”

RUSYA’NIN ALTIN VE DÖVİZ REZERLERİ ARTTI

Rusya Merkez Bankası’nın (CBR) altın ve döviz rezervleri 1,4 milyar dolar arttı. Rusya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre bir önceki hafta 638,2 milyar dolar olan rezervler 639,6 milyar dolara çıktı. Altın ve döviz rezervleri 2020 yılı sonunda 595,8 milyar dolar seviyesindeydi.

Rusya’nın altın ve döviz rezervleri 2021 yılı Ağustos ayında 618,2 milyar dolar seviyesini görmüştü. Rusya, Çin, Japonya ve İsviçre’nin ardından 4’üncü büyük rezerve sahip ülke konumunda bulunuyor.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu