Teknoloji

İki yolculu uçan taksi geliyor!

Birçok şirket ‘uçan taksi’ olarak tanımladıkları drone araçlarını geliştirerek denemeler yapıyor. 2 yolcu kapasiteli araçların 2030 itibariyle hizmete girmesi bekleniyor.

Taksi ve Uber tartışmaları devam ederken, dünya artık ‘uçan taksi’leri konuşma başladı. Dünyanın önde gelen otomotiv, uçak ve tasarım şirketleri, ‘geleceğin taksileri’ olarak nitelendirdikleri uçan taksi projesi üzerinde çalışıyor. Audi, Airbus ve Italdesign ortaklığındaki grup, 2 yolcu kapasiteli “Pop.Up Next” adlı aracı Amsterdam’daki Drone Haftası fuarında tanıttı. Esas tasarımın 4’te 1’i boyutundaki konsept model ise ziyaretçilerin meraklı bakışları arasında havalandı.

ÖNCELİK GÜVENLİK

Drone ve otomobil teknolojilerinin kullanıldığı melez modelin, altyapı sorunlarının giderilmesiyle birlikte 2030 yılı gibi yakın bir gelecekte hizmete girmesi bekleniyor. 3 ayrı modülden oluşan drone’da, tekerlekleri bulunan bir ana gövde, iki koltuklu bir kapsül ve
4 pervane yer alıyor. Airbus yöneticileri, “Tamamlanacak birçok husus bulunuyor. Öncelik aracın kendisi ve onunla birlikte güvenliği. Altyapı da önemli meselelerden bir diğeri” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu