Erdoğan: ‘İstediğimiz başarıya ulaşamadık’
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi açılış töreninde açıklamalarda bulunuyor.
Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;
-Azerbaycanlı ve Katarlı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Üniversitemizin banisi 1996 yılında bizzat kurucuları arasında yer aldığım İstanbul Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın nüvesini oluşturduğu TÜRGEV’dir. TÜRGEV, yurt içinde ve yurt dışında verdiği hizmetlerle eğitimde marka olmuştur.
-Öğrencilerimizin derslerinde ve ders dışı faaliyetleriyle ilgili tüm ihtiyaçlarını bulabileceğini külliyemiz, Mimar Sinan’dan alınan ilhamla örnek bir eser olarak vücuda getirilmiştir.
-Üniversitemiz, nitelikli eğitim kadrosuyla lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin bu güzel atmosferin ülkemizde sosyal bilimlerde yeni bir kapının açılacağına inanıyorum. İnanıyorum ki üniversitemizin içi ve dışı yemyeşil olacaktır.
-Üniversitemizin gelişimine katkı yapan herkese teşekkür ediyorum. Üniversitemizin ismini aldığı İbn Haldun, siyaset bilimciliği, devlet adamlığı ve filozofluğu yanında sosyoloji ilminin kurucusu olarak bilinir. İbn Haldun, tecrübelerini mukaddime adlı eseriyle sunmuştur. Bu eserinde ümran ilminin amacını, daha önce olmuş olanların, daha sonra olacaklara ışık tutmak olarak anlatıyor. Yaşadığımız dünya, geçmişi anlamadan geleceği kavramanın mümkün olmadığını tekrar tekrar anlatıyor.
-Değerli misafirler, hükümet olmak ile muktedir olmak arasındaki farkı hepiniz inanıyorum ki iyi biliyorsunuz. Gerçek iktidarın fikri iktidar olduğunu da iyi biliyoruz. Fikri iktidar yolu zor ve zahmetli bir süreçtir. Şahsen bu konuda kendimi mahzun hissediyorum.
-18 yılda her alanda tarihi eserkere ve hizmetlere imza attığımızı ancak eğitim ve kültürde arzu ettiğimiz ilerlemeyi sağlayamadığımızı düşünüyorum.
-Batı dünyası tıptan sosyojiye kadar ilhanımı bizden almıştır. Fikri bir buhranın içindeyiz. Batı dünyasının hızla yükselen baskın gücü bu konunun konuşulmasına dahi izin vermemiştir. Kontrolsüz bir batılılaşma içindeyiz…
-Fikri iktidar yolu zor bir süreçtir.
– Genç nüfusumuz fazla. Eğitim öğretim görüyorlar ama yetişmiş insanlara sahip değiliz. Geleneksel eğitim öğretim zayıflarken yerine daha iyileri konulamıştır.
-Bunun için önceki dönemde öncelik aile olmak üzere eğitim öğretim değişimi olacaktır. Bir reform olacaktır.
-Medyamız bizim sesimizi nefesimizi yansıtmıyor.