Siyaset - Gündem

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nda önemli açıklamalar

Sri Lanka’ya düzenlediği ziyaret için başkent Kolombo’ya gelen Bakan Çavuşoğlu, Sri Lanka Dışişleri Bakanı Gamini Lakshman Peiris tarafından karşılandı. İki bakan daha sonra ikili ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmelerde, ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla ele alınırken, güncel bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Bakan Çavuşoğlu açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu’nun açıklamasından satır başları şu şekilde oldu:

“Biz iki ülke arasındaki ticaret hacminden memnun değiliz. Daha iyisini yapabileceğimize eminiz. Ticaretimizi çeşitlendirmeye çalışacağız. Bugün üzerinde çalışabileceğimiz farklı konuları ele aldık.

İş forumu kurma ihtiyacımız var. Bir sonraki karma ekonomik komisyonunu Türkiye’de ağırlamaya hazırız. Türk Hava Yolları Sri Lanka’ya hafta 11 uçuş gerçekleştirmektedir. Bu uçuşlar turizme katkı sağlamaktadır. Türk hava Yolları uçuşların 11’den 14’e yükseltilmesini Eylül itibari ile öngörmektedir.

Terörle mücadele konusunda hemfikiriz. Savunma bakanımız IDEF’e katılmıştı, sizin de belirttiğiniz üzere potansiyel var. Dolayısıyla savunma sanayinde de beraber çalışıp ilişkilerimizi ileri taşıyalım.”

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu