Teknoloji

Çin ordusuna dahil edilen robot köpekler korku salıyor

Unitree Robotics tarafından yayımlanan Twitter paylaşımında oldukça ilginç bir detay bulunuyor. Yayımlanan videoda Star Wars müziği eklenmiş.

Her geçen gün robotların ordulara dahil olduğu haberlerini okuyoruz. Farklı ülkelerden farklı modeller hakkında açıklama gelse de şimdi Çin merkezli bir robotik şirketi karşımıza çıkıyor.

Farklı türlerde robot köpekleri bulunan şirketin, farklı amaçlar doğrultusunda hazırladığı özelliklere sahip araçları var.

Örneğin bu kırmızı ve Çin’in resmi kostümü giydirilmiş BenBen robotu daha çok geleneksel gösterilerde insanlara yardımcı oluyor.

Adeta bir maskot gibi kullanılan bu robotlar, dikkat çeken kırmızı ve sarı renklerine sahip. Bunun akabinde diğer modeller siyah ve koyu renklerle dikkat çekiyor.

Aliengo adı verilen robot ise daha çok hareket kabiliyeti sunuyor. Özel görüş teknolojisine sahip olan bu cihaz, ön kısmında onlarca kamera sensörüne sahip.

Uzun batarya ömrü sunan bu robot şirketin paylaştığı ve Çin’de kurulan robot orduda da kendisini gösteren model oluyor. Savunma kabiliyetleriyle dikkat çeken robot, bütün gövdesinde dayanıklı kaplamaya sahip.

Yüksek koşma kabiliyetine de sahip olan bu minik robotlar elbette Twitter’daki paylaşım sonrası dikkat çekti. Bazı kullanıcılar eğlenceli reaksiyonlar verirken bazıları da bu paylaşımın korkunç bir geleceği ışık tuttuğunu söylüyor.

Bir diğer robot modeli de Laikago oluyor. Bu robot ise diğer modele göre biraz daha ‘köşeli’ tasarımla bizleri karşılıyor. Pro takısına sahip olan robot, daha dayanıklı, daha uzun pil ömürlü olmasıyla dikkat çekiyor.

Bahsi geçen bu paylaşım şirketin dört farklı robotunu da gözler önüne seriyor. Engebeli arazi, zorlu hava koşulları gibi detaylarla öne çıkan bu robotlar ilerleyen dönemde Çin ordusuna dahil olacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu