Siyaset - Gündem

‘Asgari ücret 3 ayda bir güncellenmeli’

 

BAHAR ATAKAN Ankara – ASGARİ ÜCRET: Kendi elleriyle yol açtıkları yüksek enflasyon yüzünden açıklanan asgari ücret artışı 4 ayda eriyecek. İYİ Parti olarak üç ayda bir asgari ücrete güncelleme yapılmasını, çalışanımızın emeğinin enflasyona karşı korunmasını öneriyoruz. Eğer gerçekten bir refah artışı sağlamak istiyorsanız işe enflasyonu düşürmekle başlayın.

CASPER MİSALİ: (Erdoğan’ın ‘Başbakanlığım döneminde döviz rezervini 135 milyar dolara çıkardık. Daha sonra bir düşüş yaşandı, yoktum. Cumhurbaşkanıydım’ açıklaması) Arkadaş, sevimli hayalet Casper misali, o sırada orada değilmiş. Sayın Erdoğan, o günleri geçtim belli ki sen şimdi de buralarda değilsin. Türkiye 1994 ve 2001 krizlerinden daha derin bir kur krizi yaşıyor, oralı bile değilsin.

SEBEBİ SENSİN: Sen ‘Faizi indirdim’ diye caka satarken yönettiğin devlet yüzde 24 faiz ödüyor. Peki enflasyon düştü mü? Hayır. İkide bir ‘dış güçler’ deyip meseleden sıyrılmaya çalışma. Bu krizin sebebi bizzat sensin sen. Milleti ucube sistemine ikna ederken ‘Verin yetkiyi dolarla, faizle nasıl uğraşılıyormuş görün’, ‘Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi dış güçlere tokat gibi inecek’ demiyor muydun? O tokat, ine ine millete indi. Ya ekonomiyi düze çıkartacaksın ya da sandığı getirip hesabını milletimize vereceksin.

1973 GELDİ: Hiçbir hesabı tutmayan büyük ekonomistimiz, akıl dolu bir hamleyle Dolara Çevrilebilir Mevduat kavramını 50 yıl sonra tekrar hayatımıza soktu. 2023 hedefleri gitti, 1973 çözümleri geldi. Arkadaş, ‘Nas var’ diye diye gezdi, hayatımıza yepyeni bir faiz tipini sokuverdi. TL mevduata dönenlere kur farkını devlet olarak ödeyeceklerini açıkladı. Şimdi hem faiz hem döviz lobisini milletin hazinesinden besleyeceksin. Türkiye ekonomisi deneme tahtası mı? Türk milleti kobay mı? Madem kur düştü, madem artık uçuyoruz; hemen doğalgaz ve elektrik fiyatlarını düşürün.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu