Hürtürk Ergüner

Tüm Ziyaretci ve Okuyucularımız

Sitemiz Türk- Karapapah/Terekeme edebiyatı, Türk- Karapapah/Terekeme dili, lehçeleri ve ağızları, Türk Cumhuriyetleri ve Toplulukları, Türk- Karapapah/Terekeme tarihi, Türk- Karapapah/Terekeme sanatı, halk kültürü alanlarında araştırma ve uygulama çalışmalarını yayınlamak, koordine etmek ve yürütmek üzere kurulmuştur.

Web sitemiz köylülülerimizi ve kamuoyunu bilgilendirmek, Köyümüz ve köylülülerimiz tarafından yapılan çalışmaları duyurmak amacıyla aşağıda sıralanan konu başlıklarında oluşturulan veri tabanının zenginleştirilip yayınlanarak bilgi paylaşımı amaçlanmaktadır:

  1. Türk – Karapapah/Terekeme Edebiyatı
  2.  Türk – Karapapah/Terekeme Dili
  3.  Türk – Karapapah/Terekeme Sanatı
  4.  Türk – Karapapah/Terekeme Kültürü
  5.  Türk – Karapapah/Terekeme Tarihi
  6. Türk Cumhuriyetleri ve Toplulukları
  7. Kars Yöresi Dil,Edebiyat ve Halk Kültürü Araştırmaları

Değerli Okuyucular

Son 20 yıla damgasını vuran bilgi teknolojileri ve bilişim çalışmaları, toplumsal yaşamı ve düşünüş biçimlerini de etkilemiş, bilgiye hemen her yerden erişim çok hızlı ve kolay bir duruma gelmiştir. Diğer bilim alanlarında olduğu gibi Türk – Karapapah dili edebiyatı, tarihi, sanatı ile ilgili araştırma konularında üretilen bilginin de internet adı verilen genel bir bilgilenme ve iletişim ortamında sunulması büyük önem kazanmıştır. İnternet, tek yanlı olarak bilgi sunumunun yanında, bilginin üretim sürecinde de rol oynamaktadır.

Yeni yüzyıl, bilgiye sahip olanların güçlü olacağı bir yüzyıl olacaktır. Bilgi sahibi olmak, bilgiye hızlı ve seri şekilde ulaşabilmek, bilgi üretebilmek ve ürettiği bilgiyi hakim kılabilmek, yeni yüzyılın başlıca aktörlerinin belirleyici nitelikleri olacaktır.

Kars Dikme Köyü (Karapapah/Terekeme)
Hürtürk Haber

facebook gruplarımız ve web sayfalarımızda Türk – Karapapah/Terekeme dili, edebiyatı, tarihi, sanatı, dilbilim, halkbilim vb. konularında makale ve bildiri yayınlama ve bu yayınları bir veritabanı çerçevesinde oluşturma çalışmalarımız devam etmektedir. Köyümüz web sitesi, yukarıdaki konularla ilgili olarak internette herkesin rahatlıkla ulaşabileceği bir yayın, kaynakça vb. bir internet başvuru kaynağı olma yolunda ilerlemektedir. Sitemizde makale arama, sorgulama ve bu sürece bağlı sonuçların gösterimi çalışmaları da bir yandan yürütülmektedir.

Bu bağlamda, internette Türk – Karapapah/Terekeme dili, edebiyatı, tarihi, sanatı kısacası Türk – Karapapah/Terekeme kültürünün tanıtılması ve yayılması amacıyla 2015 yılından buyana süren çalışmalar neticesinde kurumsallaşma aşamasını tamamladık web sayfalarımız:

umarım herkes için hayırlı olur..

           İnternette Sitemizde yayımlanmak üzere,  makalelerinizi, bildirilerinizi bekliyoruz. Alanla ilgili kitap tanıtımları da sitemizde yayımlanmaktadır.

            web sitesinde yayımlanan ya da bağlantı verilen makale ve bildirilerin sorumluluğu          yayımcıya ve yazarına aittir.

Yazılan Makale yazılarda kaynaça yada alıntı yapıldığında yazı sonunda yazılması eser ve fikir sahibi insanların Hakkını teslim etmek gerektiği inancındayız

Hürtürk ERGÜNER

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu