Hürtürk Ergüner

Karapapaklar (Qarapapaklar)

Kars dikme Köyü Karapapaklar

Karapapaklar yada Terekemeler, Türkiye ve özellikle Kuzey Doğu Kafkasya`da yoğun bir yaşam mücadelesi verilmektedir. Bugün birçok aileler şehir yaşamı sürdürmektedirler.

Ayrıca; Azerbaycan, Gürcistan, İran, Rusya, Ukrayna ve dünyanın değişik bölgeleri ile birlikte da yaşayan (Qarapapaklar) hayatlarını en iyi şekilde sürdürmektedirler. Gelişmeye kapılarını sonuna kadar açan ve eğitime önem veren bir millet olma özelliklerini sürekli olarak korurlar.

İslam, Sünni, Hanefi kimliğine sahip olup, köken olarak kafkasya bölgesidir. Atılgan, hırslı, olaylar karşısında son derece duygusal ve saf bir karaktere sahip insanlar olarak bilinirler. Dinlerine oldukça bağlı hareket ederler ve aile yapısı oldukça önemlidir.

Kafkasya`da ve yakın bölgelerde dağınık bir şekilde yaşam mücadelesi veren Karapapak Türklerine, Siyah Astragan Kalpak giydiklerinden dolayı etnik farklılıkları olan komşuları bu adı vermişlerdir. Muhtemelen Türkmen kelimesi ile ilgili olarak Terekeme adıyla da anılmaktadır. Karapapaklar Sünni Müslümandır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu