Ekonomi

‘Dünyanın en iyisi’ İstanbul Havalimanı

İstanbul Havalimanı, ‘Dünyanın En İyi Havalimanı’ seçildi. Merkezi New York ve Londra’da bulunan, 32 ülkede yayın yapan Conde Nast Traveler dergisinin 240 bin okuyucusunun katıldığı ‘Dünyanın En İyi Havalimanı’ konulu anket sonuçlandı. Ankette İstanbul Havalimanı ‘Dünyanın En İyi Havalimanı’ olurken, ikinci Singapur Changi Havalimanı, üçüncü sırada Güney Kore’deki Seul Incheon Havalimanı yer aldı.

İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu, ‘Dünyanın En İyi Havalimanı’ seçilmelerini havalimanında düzenlenen bir etkinlikle kutladı. Törende konuşan Samsunlu, şunları dile getirdi:

“Bugün İstanbul Havalimanı, bayrak taşıyıcımız Türkiye’nin en büyük markası Türk Hava Yolları beraber kendisi de bir marka olma yolunda ilerliyor. Conde Nast Traveler okuyucularının seçim anketini önemsiyoruz. Buradaki seçiciler, bu dergiyi okuyan ve sosyal medyadan takip eden kişilerden oluşuyor. Bu seçimde 240 bin kişi oy attı. Bunun sonucunda geçen sene ikinci olduğumuz listede bu sene ‘dünyanın en iyi havalimanı’ olduk. Dergi tüm dünyada aylık 5 milyon okurunun yanı sıra dijital alanda 16 milyon kişiye ulaşıyor. Yıllık olarak da takipçi sayısı 500 milyona ulaşıyor. Burada en önemli hedefimiz yolcularımızın unutulmaz bir deneyim yaşamaları.”

60 milyon yolcu

Tam kapasite ile hizmet vermeye başladıktan 1 sene sonra pandemi ile karşı karşıya kaldıklarını hatırlatan Samsunlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“O dönemde gerek bizim gerekse bayrak taşıyıcımızın Türk Hava Yolları’nın çevik yaklaşımının faydalarını bütün bu süreçte gördük. Bugün hem biz hem Türk Hava Yolları hem dirençli havayolu hem dirençli havalimanı olarak Avrupa’da en önlerde yer buluyoruz. Bunun yanında da bu sene yazın Avrupa’da yaşanan ciddi gecikmelerde bizden kaynaklanan bir sorun olmadığı için etkilenmedik. Bugün itibariyle yaklaşık 300 bin uçuşa geldik, 48 milyon yolcuyu geçtik. Sene sonunda 60 milyon yolcuyu aşacağımızı düşünüyorum.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu