Siyaset - Gündem

Türkiye’den Avusturya’ya peş peşe İsrail tepkileri: Mazlumdan yana olmasını beklemek hayaldir

Başbakan Sebastian Kurz, Twitter’da yaptığı paylaşımında İsrail ile dayanışma göstergesi olarak başbakanlık binasına İsrail bayrağının çekildiğini açıkladı. Kurz, açıklamasında “Bugün bir dayanışma işareti olarak İsrail bayrağı Federal Başbakanlık binasının çatısına çekildi. İsrail’e yönelik terörist saldırılar en güçlü şekilde kınanacak! Birlikte İsrail’in yanındayız” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ: İNSANLIĞIN SUSTUĞU NOKTA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Avusturya Başbakanı destek için başbakanlık binasına İsrail bayrağı çektirmiş. Aklın, vicdanın, insanlığın sustuğu nokta. Siz böyle davrandıkça İsrail daha pervasızca saldıracak. Umarım Avusturya ve Avrupa’nın akıl ve vicdan sahibi insanları bu tarz-ı siyasete tepki gösterir” dedi.

SÖZCÜ ÇELİK’TEN ÇOK SERT TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Çelik açıklamasında, ‘Avusturya Başbakanı destek için İsrail bayrağını Başbakanlık binasına çektirmiş. Avrupa’da İslam düşmanlığı, Türk düşmanlığı ve Erdoğan düşmanlığının sembolü olan bu şahıstır. Mazlumdan yana olmasını beklemek hayaldir. Zalimden yana olması ise siyasi pusulasıdır.’ dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu