Spor

Avrupa Süper Ligi nedir? Kaç takım ve hangi takımlar var?

UEFA ile Avrupa’nın en büyük takımları Şampiyonlar Ligi sisteminde anlaşamayınca kriz patlak verdi. Avrupa’nın 12 dev kulübü “Avrupa Süper Ligi”ni kurdu. Bu gelişmenin hemen ardından “Avrupa Süper Ligi nedir? Hangi takımlar var?” sorusu sorulmaya başlandı.

AVRUPA SÜPER LİG’DE HANGİ TAKIMLAR VAR?

Avrupa Süper Ligi için resmi açıklama yapıldı. 12 kulüp organizasyona resmen katıldıklarını duyurdu. Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter, Milan ve Juventus; Avrupa Süper Ligi’ne katıldıklarını resmen duyurdu. Real Madrid Başkanı Florentino Perez, Avrupa Süper Ligi’nin başkanı seçildi.

Açıklamada, kurucu kulüplerin, birkaç yıldır Avrupa’daki müsabakaların kalitesini ve yoğunluğunu iyileştirme, en iyi kulüplere ve oyuncularına düzenli olarak rekabet etmelerini sağlayacak bir format oluşturma hedefinde olduğu aktarıldı. Ayrıca kurucu kulüplere toplam 3.5 milyar euro ödeneceği ifade edildi.

20 KULÜP OLACAK

Turnuvanın detaylarına ilişkin bilgilerin de yer aldığı açıklamada, 15 kurucu kulüple birlikte toplamda 20 kulübün mücadele edeceği ligde, 5 takımın her sezon değişeceği kaydedildi. Ağustosta başlayacak turnuvada takımların 10’arlı iki grupta yer alacağı ve grupları ilk 3’te bitirenlerin direkt çeyrek finale yükseleceği, ligi 4. ve 5. sırada tamamlayan takımların çeyrek finale yükselmek için play-off karşılaşması yapacağı bildirildi. Çeyrek finalin çift maç usulüne göre oynanacağı, final müsabakasının da mayıs ayında yapılacağı belirtildi.

UEFA’DAN RESMİ AÇIKLAMA

UEFA, Premier Lig, La Liga, Serie A yönetimlerinden açıklama: “Avrupa Süper Ligi’ne katılacak kulüpler, UEFA ve FIFA organizasyonlarından men edilecek. İmza atmayı reddeden Fransız ve Alman kulüplerine teşekkür ederiz. Savaşımızda bize katılmak isteyen futbol aşıklarına, taraftarlara ve politikacılara çağrı yapıyoruz. Azınlık bir grup, uzun süredir sadece kendini düşünmekte ısrar ediyor. Artık yeter!”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu