Spor

Son dakika haberi | Boupendza transferinde mutlu son! Süper Lig devi bitirdi…

53 yıllık tarihinde ilk kez Spor Toto Süper Lig’e çıkan Atakaş Hatayspor gösterdikleri performans ile taraflı tarafsız tüm spor severlerin takdirini topladı. Akdeniz temsilcisi 28 maçta 13 galibiyet 7 beraberlik ve 8 yenilgi ile ligde 6. sırada.

27 MAÇTA 18 GOL

Süper Lig’in yeni takımı Atakaş HAtayspor’da bu sezon sürpriz bir isim ön plana çıktı. 300 bin euroya Hatayspor’a transfer olan Kabonlu golcü Aaron Boupendza ligde fırtına gibi esiyor. 24 yaşındaki golcü bu sezon toplamda 18 gole imza attı.

RUS EKİBİNDEN 8 MİLYON EURO

Akdeniz temsilcisi Atakaş Hatayspor ile gösterdiği müthiş performans ile ara transfer gündeminin en çok konuşulan isimlerinden biri olan Aaron Boupendza bitime günler kala Rus ekibi FK Krasnodar’un teklifi ile gündeme gelmişti ve Hatayspor Rus ekibinden gelen 8 milyon euroluk teklifi kabul ettiğini duyurmuştu.

BOMBA GİBİ DÜŞEN İDDİA

Hatayspor’un transferi için Rus ekibi ile anlaştığı Gabonlu golcü sözleşme şartlarında anlaşamadığı için transfer yatmıştı ve Akdeniz temsilcisinde kaldı. 24 yaşındaki golcü için bomba bir iddia gündeme geldi.

ANLAŞMA SAĞLANDI

Devre arasında da gündeme gelen ancak transferi gerçekleşmeyen Gabonlu forvet, sezon biter bitmez büyük bir ihtimalle Fenerbahçeli olacak. Başkan Ali Koç’un Hatayspor Başkanı Nihat Tazearslan ile görüşerek prensip anlaşmasına vardığı öğrenildi.

4 YILLIK İMZA

Rus ekibi Krasnodar’ın teklifini geri çeviren Boupendza’nın Sarı-Lacivertliler’e ‘evet’ dediği belirlendi. Galatasaray’ın da istediği yıldız futbolcunun haziran ayında 4 yıllık imza atması bekleniyor. Hatayspor’la anlaşan Fenerbahçe ay sonunda Akdeniz kulübüyle yeni stadının açılış maçında karşılaşacak.

18 GOLE İMZA ATTI

Bordeaux’dan bedelsiz şekilde transfer olan Boupendza ligde 18 gole imza attı. Fenerbahçe’nin Hatay’a 6-7 milyon Euro civarında bir para ödeyeceği öğrenildi.

AKINTOLA DA RADARA GİRDİ

Aaron Boupendza’nın transferinde büyük mesafe kat eden Fenerbahçe, Hatay’ın bir başka yıldızıyla da yakından ilgileniyor. Sarı-Lacivertliler, ligde sezonun flaş isimlerinden biri ola David Akintola’yı da gündemine aldı. Sezon başında FC Midtjylland’dan kiralanan Nijeryalı kanat oyuncusunu bonservisi Danimarka kulübünde bulunuyor. Yönetimin 25 yaşındaki Akintola için kesin kararını henüz vermediği öğrenildi. Bu sezon Hatayspor formasıyla ligde 24 maça çıkan Akintola 6 gol atarken, 3 de asist yaparak yıldızlaştı.

CISSE VE SAMATTA TOPUN AĞZINDA

Hataylı Aaron Boupendza ile el sıkışan Fenerbahçe hayal kırıklığı yaratan forvetleriyle sezon sonunda yolları ayıracak. Sözleşmesi bitecek olan Papiss Cisse’ye veda edilecek. Mbwana Samatta ise en uygun şartlarda elden çıkarılmaya çalışılacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu