Siyaset - Gündem

Erdoğan’dan Serrac’a: Birlik olun birlikte durun

İstanbul’da Vahdettin Köşkü’nde 2.5 saat süren görüşmede Serrac’a Dışişleri Bakanı Muhammed Tahir Siyala, Planlama Bakanı Tahir El Cuheymi, İçişleri Bakanı Fethi Başağa, Savunma Bakanı Salah Nemruş, Maliye Bakanı Faraj Abumtari ve Milli Güvenlik Danışmanı Taceddin Muhammed Rezzaki eşlik etti.

Toplantıda iki ülke arasındaki tüm anlaşmalar detaylı olarak değerlendirildi ve atılabilecek yeni adımlar görüşüldü. Serrac’ın bir süre önce görevden alıp daha sonra tekrar atadığı Başağa ile yaşanan gerginliğin ardından iki ismin ve ülkedeki diğer önemli aktörlerin aynı masada buluşmasının önemine dikkat çekildi.

‘Olumlu gelişme’

Edinilen bilgiye göre Erdoğan görüşmede bu gerginliklere atıf yaparak, “Trablus’ta gerginliklerin sonlanması olumlu bir gelişme. Bu çatışmalarla uğraşılması en çok Libya’da devam eden olumlu sürece zarar verir. Birlik olun, birlikte durun, enerjinizi iç kavgaya harcamayın” dediği kaydedildi.

Erdoğan, bu ay sonunda Serrac’ın görevi bırakma planı hakkında da iki ülke arasında sağlam temellerde kurulan ilişkilere atıfta bulunarak, “Sizin tercihiniz. Türkiye kim gelirse gelsin beraber çalışmaya hazır” mesajı verdi. Serrac’ın da “Gelişmelere göre görevi bırakacağını ancak hükümet içinde yer alacağını” söylediği öğrenildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu