Siyaset - Gündem

Son dakika: Corona virüs vaka sayıları bölge bölge açıklandı! İşte dikkat çeken rakamlar

ABONE OL

Türkiye’de son 24 saatte 1612 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 53 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 276 bin 555, can kaybı 6 bin 564 oldu.

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu, “covid19.saglik.gov.tr” adresinden paylaşıldı. Güncel verilere göre, bugün 117 bin 113 test yapıldı, 1612 kişide Kovid-19 tespit edildi.

Son 24 saatte 53 hasta vefat etti, 1021 kişi iyileşti. Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 249 bin 108’e çıktı. Toplam test sayısı 7 milyon 583 bin 200, vaka sayısı 276 bin 555, vefat sayısı 6 bin 564 olarak kayıtlara geçti.

Aktif hasta 20 bin 883, ağır hasta sayısı 1076, hastalarda zatürre oranı ise yüzde 7,5 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün 200 laboratuvarda 117 bin 113 yeni test yapıldı. Ağır hasta sayımızda artış devam ediyor. İyileşen hasta sayımız halen yeni hasta sayımızdan az. Dönem mücadele ve tedbirde güç birliği dönemidir. Birlik olalım.” değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı yeni vaka sayıları ve hastane yatış sayılarında ise rakamlar şöyle:

DOĞU KARADENİZ

Sağlık Bakanlığı’nın geçtiği verilere göre Doğu Karadeniz’de 42 yeni vaka görüldü.

BATI MARMARA

Sağlık Bakanlığı’nın geçtiği verilere göre Batı Marmara’da 14 yeni vaka görüldü.

BATI KARADENİZ

Sağlık Bakanlığı’nın geçtiği verilere göre Batı Karadeniz’de 116 yeni vaka görüldü.

KUZEYDOĞU ANADOLU

Sağlık Bakanlığı’nın geçtiği verilere göre Kuzeydoğu Anadolu’da 80 yeni vaka görüldü.

ORTA ANADOLU

Sağlık Bakanlığı’nın geçtiği verilere göre Orta Anadolu’da 216 yeni vaka görüldü.

ORTADOĞU ANADOLU

Sağlık Bakanlığı’nın geçtiği verilere göre Ortadoğu Anadolu’da 130 yeni vaka görüldü.

EGE

Sağlık Bakanlığı’nın geçtiği verilere göre Ege’de 101 yeni vaka görüldü.

AKDENİZ

Sağlık Bakanlığı’nın geçtiği verilere göre Akdeniz’de 123 yeni vaka görüldü.

DOĞU MARMARA

Sağlık Bakanlığı’nın geçtiği verilere göre Doğu Marmara’da 99 yeni vaka görüldü.

BATI ANADOLU

Sağlık Bakanlığı’nın geçtiği verilere göre Batı Anadolu’da 392 yeni vaka görüldü.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Sağlık Bakanlığı’nın geçtiği verilere göre Güneydoğu Anadolu’da 135 yeni vaka görüldü.

İSTANBUL

Sağlık Bakanlığı’nın geçtiği verilere göre İstanbul’da 193 yeni vaka görüldü.

DİYARBAKIR

Diyarbakır’da, salgının yayılmasını engellemek amacıyla 7 Eylül’den itibaren kamu kurum ve kuruluşlarına Hayat Eve Sığar (HES) koduyla giriş yapılacağı kararı alındı.

Vali Münir Karaloğlu başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu’nca, koronavirüs salgınına yönelik yeni tedbirler görüşüldü. Toplantıda, salgının yayılmasını engellemek amacıyla 7 Eylül’den itibaren kamu kurum ve kuruluşlarına Hayat Eve Sığar (HES) koduyla giriş yapılacağı kararı alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, “İlimizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerde görevli personel marifetiyle ‘Hayat Eve Sığar’ mobil uygulaması üzerinden vatandaşların HES kodlarının sorgulanması ve uygulamanın onay verdiği kişilerin kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerine izin verilmesine,

kamu kurum ve kuruluşlarına müracaat edecek vatandaşlarımızın sorun yaşamaması adına önceden telefon ve benzeri cihazlar üzerinden HES uygulamasından veya telefonla SMS yoluyla HES kodu sorgulamalarını yaparak onay verilmesi halinde müracaat etmelerinin doğru olacağıyla ilgili bilinçlendirmesi için gerekli duyuruların ve bilgilendirmelerin yapılmasına, yukarıda belirtilen tedbirlerin, 7 Eylül 2020 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanmasına, oy birliğiyle karar verilmiştir” denildi.

HATAY

Hatay’ın Altınözü ilçesinde koronovirüs önlemleri kapsamında Kozkalesi Mahallesi’nin tedbir amaçlı karantina altına alındığı duyuruldu.

Altınözü Kaymakamlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Covid-­19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, güvenli mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.

Bu kapsamda, İlçemiz Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 26-27. Maddesi gereği 04 Eylül 2020 tarihli ve 70 sayılı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile İlçemiz Kozkalesi Mahallesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeni ile yapılan mücadele kapsamında tedbir amaçlı karantina uygulaması başlamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

AĞRI

Ağrı’da Korona virüs tedbirleri kapsamında karantina kuralını ihlal eden 5 kişiye daha toplam 15 bin 750 lira ceza kesildi

Valilikten yapılan açıklamada 121 personelle gerçekleştirilen denetimlerde 478 mekan ve iş yerinde kontrol gerçekleştirildiği belirtildi.

Öte yandan Emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin de 95 ticari taksi ile 148 toplu ulaşım aracını denetleyerek salgınla ilgili uyarılarda bulunduğu kaydedilirken pozitif ve temaslı kişilere yönelik 255 personelle gerçekleştirilen denetimlerde, karantina kuralını ihlal ettikleri belirlenen 5 kişiye, 3 bin 150’şer liradan toplam 15 bin 750 lira para cezası kesildiği bildirildi.

KARS

Kars’ın Digor İlçesi’ne bağlı Şatıroğlu Köyü, Korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alınırken, göy girişinde jandarma ekipleri görevlendirildi.

Konuyla ilgili Kars Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Kovid-19 salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında Digor İlçesi Şatıroğlu Köyü karantinaya alınmış olup, köye giriş ve çıkışlar durdurulmuştur” denildi.

Şatıroğlu Köyü alınan karar gereğince 14 gün süreyle karantinada tutulacak. 14 gün sonra yapılacak taramanın ardından karantinanın kaldırılması ve devamına karar verilecek.

AĞRI

Sağlık Bakanlığı’nca yapılan uzman doktor kurası sonucu Ağrı’ya 50’si uzman hekim ile 91’i pratisyen hekim olmak üzere toplamda 141 hekimin ataması gerçekleşti.

Yapılan atamalar sonucu Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 49 hekim, Patnos Devlet Hastanesi’ne 23 hekim, Doğubayazıt Devlet Hastanesi’ne 34 hekim, Diyadin Devlet Hastanesi’ne 5 hekim, Hamur İlçe Devlet Hastanesi’ne 5 hekim, Tutak İlçe Devlet Hastanesi’ne 10 hekim, Taşlıçay İlçe Devlet Hastanesi’ne 3 hekim ve Eleşkirt İlçe Devlet Hastanesi’ne 12 hekim olmak üzere toplamda 141 hekim atandı.

Hekim atamaları hakkında konuşan Ağrı Valisi Dr. Osman Varol: ” Aramıza yeni katılan tüm hekimlerimize başarılar diliyor ve atamalarının yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor.” dedi.

KOCAELİ

İçişleri Bakanlığınca, 81 il valiliğine gönderilen korona virüs denetimleri genelgesi kapsamında Körfez’de de esnaf, denetlendi.

Körfez’de esnaf tek tek denetlendi. İçişleri Bakanlığınca, 81 il valiliğine gönderilen genelgede yer alan denetimler kapsamında tek tek kontrol edildi. Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Körfez Belediye Başkan Vekili Faruk Denli, Körfez İlçe Emniyet Müdür Vekili Ahmet Zihni Manap, STK temsilcilerinin ve ekiplerin katılımı ile gerçekleştirilen denetimlerde, esnaftan maske ve mesafe konularında dikkatli olunmasını istediler.

Güney Mahallesi genelindeki lokanta, restoran, kafe, berber ve kuaförleri ziyaret edip denetleyen Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, vatandaşları tek tek uyardı. Körfez Belediye Başkan Vekili Faruk Denli ise, dezenfeksiyon çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüklerini bildirdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu