Siyaset - Gündem

Ali Babacan’ın sağlık durumu nasıl? Ali Babacan koronavirüs oldu | Ali Babacan kimdir?

Ailesiyle birlikte kendi evinde doktorların tavsiyesi üzerine karantinada olacağını ifade eden Ali Babacan, sağlık durumuna ilişkin de bilgi vermişti. Öte yandan düzenli test yapılan Ali Babacan’ın gözlem altında olduğu, kan tahlili ve tomografi sonuçlarının iyi olduğu öğrenildi.

KORONAVİRÜSE YAKALANDI


Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığını açıklamıştı. Düzenli test yapılan Ali Babacan’ın sağlık durumunun iyi olduğu kan tahlili ve tomografi sonuçlarının da olumlu geldiği belirtildi.

Babacan sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, Kovid-19’a yakalandığını duyurarak, durumunun iyi olduğunu söylemişti. Doktorların bir süre ailesiyle beraber karantina altında kalması gerektiğini söylediğini ifade eden Ali Babacan, çalışmalarını evden sürdüreceğini kaydetmişti.

ALİ BABACAN’IN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Babacan’ın tomografi ve kan tahlili sonuçlarının iyi olduğu öğrenildi.

Düzenli test yapılan Babacan’ın evde gözlem altında olduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

ALİ BABACAN KİMDİR?

4 Nisan 1967 yılında Ankara’da doğan Ali Babacan, Türkiye Büyük Millet Meclisi 22., 23., 24. ve 26. Dönem AK Parti’den Ankara milletvekiliği yaptı. 58. ve 59. hükûmetlerde ekonomiden sorumlu devlet bakanı olan Ali Babacan, 60. hükûmette 1 Mayıs 2009 yılına dek dışişleri bakanı olarak görev aldı ve Mayıs 2005 – Ocak 2009 tarihlerinde Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyeliği konusunda görüşmelerin yürütüldüğü makam olan başmüzakerecilik görevinde bulundu. 

1 Mayıs 2009 yılında yapılan kabine değişikliğinde Başbakan Yardımcısı olarak atanan Ali Babacan, 61. ve 62. hükûmetlerde Başbakan Yardımcılığı yaptı.

ODTÜ’DEN BİRİNCİLİKLE MEZUN OLDU

1985 yılında TED Ankara Koleji’ni birincilikle bitiren Ali Babacan, 1989’da ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü de birincilikle bitirdi. 1990’da Fulbright bursu kazanarak, ABD’ye giden Ali Babacan, 1990-1992 yıllarında ABD Chicago’da yer alan Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management’da İşletme alanında yüksek lisans (MBA) eğitimini tamamladı.

Yüksek lisans çalışmalarında, Organizasyon, Pazarlama ve Uluslararası İş İdaresi alanlarında uzmanlaşan Ali Babacan, 1992-1994 yıllarında, ABD’de finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette danışman olarak çalıştı. 

1994-2002 yıllarında Ankara’da özel sektörde iş hayatını devam ettiren Ali Babacan, 2003-2010 yıllarında gerçekleştirilen Bilderberg Toplantıları’na katıldı.

2001’de Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kurucu Üyesi ve MKYK üyesi olan Ali Babacan, 58. ve 59. hükümetlerde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı yaptı. 60. Hükümet’te de Dışişleri Bakanı ve Avrupa Birliği ile müzakerelerde Başmüzakereci olarak görev yapan Ali Babacan, Egemen Bağış’ın Devlet Bakanı ve Başmüzakereci konumuna getirilmesinin arkasından yalnızca Dışişleri Bakanı olarak bir süre daha görevini sürdürdü. 

1 Mayıs 2009 yılında yapılan kabine değişikliğinin ardından Dışişleri Bakanlığı’nı Ahmet Davutoğlu’na devreden Ali Babacan, 1 Mayıs 2009’un ardından Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak çalıştı. 28 Ağustos 2015’te başbakan yardımcılığı görevini Cevdet Yılmaz’a devreden Ali Babacan, II. Davutoğlu hükümeti döneminde başbakan danışmanlığı yaptı.

2018’in Haziran ayında gerçekleştirilen genel seçimler için milletvekili adaylığı başvuru yapmayan Ali Babacan, 8 Temmuz 2019 yılında kurucusu olduğu AK Parti’den istifa ettiğini duyurdu.

Ali Babacan, 9 Mart 2020 tarihinde Demokrasi ve Atılım Partisi’ni (DEVA) kurdu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu